2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

SEKO MUMS

2024. gada februāris LELB Diakonijas centrā

Ziņa publicēta 07.03.2024
Turpinot veidot solītās regulārās publikācijas ar aktualitāšu apkopojumiem, mēs aicinām ielūkoties LELB Diakonijas centra jaunumos šī gada otrajā mēnesī.

Lielākais notikums ir jaunā dienas centra bērniem un ģimenēm “Torņkalns” atvēršana, kura vadītājs Toms Bumbulis ir parūpējies par jauniešus uzrunājošu telpu dizaina izveidi un interesantām un noderīgām aktivitātēm, kas rosina savu talantu apzināšanos un attīstīšanu.



Veidojot atskatu februārī, mēs secinājām, ka šajā mēnesī mēs daudz laika esam veltījuši sevis pilnveidošanā un jaunu zināšanu apgūšanā. Tā, piemēram, no 8. līdz 13. februārim LELB Diakonijas centrs tika pārstāvēts ekumēniskajā pasākumā “Partnership Building”, kas notika Slovākijā, šajās dienās piedaloties diskusijās par Baznīcas un jauniešu attiecībām mūsdienās un veidojot jaunus kontaktus tālākai pieredzes apmaiņai.


Noderīga bija arī dalība starptautiskajā konferencē “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”, ko kopā ar sadarbības partneriem rīkoja Kristīgo Mediķu Biedrība. Iegūtās zināšanas par atšķirīgiem uzskatiem par cilvēka dzīvību un veselību mūsdienu sabiedrībā noteikti tiks ņemtas vērā cilvēku informēšanas kontekstā.

Mēneša beigās sākās arī LELB Diakonijas centra Žēlsirdības skolas šī gada lekciju cikls, par atklājēju pavasara sezonai kļūstot mācītāja Jāņa Bitāna lekcijai “Gavēņa “trīsvienība”: atturība, lūgšana, žēlsirdība”, kas pulcēja ap 30 interesentu dienas centrā “Baltā ūdensroze” Madonā.
Spilgtus iespaidus atstāja labdarības koncerts “Kopā ar Ukrainu” 24. februārī, kurā ar savu klātbūtni atbalstu Ukrainai šī brīža izaicinošajos apstākļos apliecināja arī LELB Diakonijas centrs. Patiesi iedvesmojošs ir fakts, ka koncerta laikā ziedojumos tika iegūti aptuveni 235 000 eiro Ukrainas bruņoto spēku atbalstam un palīdzībai Ukrainas bērniem.

Par aktualitātēm LELB Diakonijas centrā martā Sekojot līdzi jaunumiem mūsu facebook profilā un arī šeit – mūsu mājas lapā.

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »