2024. gada 27. jūlijs
Vārda dienas: Marta, Dita

SEKO MUMS

Kopienas centrs "Baltā ūdensroze" un tā filiāle "Eglāji" turpina īstenot programmas "LEADER" projektu

Ziņa publicēta 23.05.2024
Pateicoties Lauku atbalsta dienesta un Madona novada fonda atbalstam, un projekta “LEADER” 19. kārtā piesaistītajam finansējumam, LELB kopienas centram “Baltā ūdensroze” (Madona) un tā filiālei “Eglāji” (Lubāna) ir bijusi iespēja gan papildināt, gan dažādot dienas un dienas aprūpes centros apmeklētājiem pieejamo aktivitāšu un nodarbību klāstu.

Projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas un jaunu prasmju apguvi sociālās aprūpes vietās Madonā un Lubānā.
Stelles un aušanas nodarbības stiprina tādu prasmju kā koordinācijas, koncentrēšanās, sīkās motorikas attīstīšanu. Process un tā redzamais, praktiskais rezultāts ir nozīmīgs priekšnoteikums dienas centru apmeklētāju pašapziņas vairošanā un apliecinājums to spējām. Šujmašīna ar izšūšanas funkciju un šūšanas nodarbības ir piemērotas dažādu tekstilizstrādājumu radīšanai un to personalizēšanai (veicot procesa sasaisti un iesaistīšanos tajā ar savām interesēm, talantiem, aizraušanos un iecerēm, kas ir būtisks aspekts mērķauditorijai).
Vides spēle "Sarunu aplis bērniem" nodrošina aizraujošu brīvā laika pavadīšanu ārpus telpām dienas centru apmeklētājiem, tostarp cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem ar pievienoto vērtību - komunikācijas/saskarsmes prasmju attīstīšanu, vairojot pozitīvu pašpieredzi un veicinot sociālo saišu stiprināšanu.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm

 

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »