2024. gada 20. aprīlis
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte

SEKO MUMS

Noslēgusies Eirodiakonijas konference Helsinkos

Ziņa publicēta 28.04.2023

 
 
Helsinkos no 25. līdz 28. aprīlim norisinājās Eirodiakonijas (Eurodiaconia) gadskārtējā sanāksme. Mūs uzņēma Diakonissalaitos — 156 gadus sena diakonijas organizācija Somijā.

Galvenā tēma priekšlasījumos, diskusijās un pieredzes apmaiņas pasākumos bija "horizons of hope" — cerības apvāršņi. Esam ievēlējuši jaunu Eirodiakonijas valdi. Tās priekšsēdētājs arī turpmāk būs Olle Holmstrēms, kurš ir Somijas organizācijas Diakonissalaitos direktors. 

AGM 2023

Sanāksmē runājām par cerības jēdzienu, kopienu veidošanu un sociālā darba "cilvēciskošanas" svarīgumu. Mūs uzrunāja izcili lektori: Esa Saarinen, Marjaana Seppänen, Risto Saarinen un Sylvia Gale, kuri dalījās ar savu pieredzi.

Diakonissalaitos organizēja braucienus uz sešām dažādām sociālo pakalpojumu sniegšanas vietām. Breikki nodrošina ārstēšanu tiem, kas atkarīgi no narkotisko vielu lietošanas, Hirundo rūpējas par romu tautības iedzīvotājiem, Vamos palīdz jauniešiem, kuri pašlaik neiegūst izglītību un nestrādā, D-station piedāvā kopienas programmas, Suojattomat atbalsta tos ieceļotājus, kuriem atteikts patvērums, bet Living Room palīdz jauniešiem, kuri ieradušies Somijā bez vecākiem.

Piedalījāmies saturīgās diskusijās, kurās uzstājās eksperti Alfredo Abad Heras, Pauliina Parhiala un Piotr Sadowski. Eirodiakonijas ģenerālsekretāre Heather Roy vadīja pasākumu, kurā tika pārrunāti tādi svarīgi temati kā diakonijas loma pilsoniskajā telpā, mūsu kopīgais nākotnes redzējums un nepieciešamie pasākumi, lai veidotu cerību pilnu Eiropu.

AGM 2023
Eirodiakonijas dalīborganizāciju pārstāvji un darbinieki vadīja seminārus, kas bija saistīti gan ar sanāksmes galveno tēmu, gan ar tādām būtiskām tēmām kā sociālās aizsardzības un sociālo pakalpojumu kvalitāte, pieejamība, pietiekamība, ilgtspējība un investīcijas šajā sfērā.

‌Eirodiakonija ir sadarbības platforma kristīgām organizācijām un baznīcām, kuras sniedz sociālos un veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī iestājas par sociālo taisnīgumu.

Šobrīd Eirodiakonijas tīklā ir 58 dalīborganizācijas no 32 valstīm.

AGM 2023

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »