2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

SEKO MUMS

Apmācību seminārs "Ziema 2022" noslēdzies

Ziņa publicēta 07.11.2022

Pateicoties Rīgas Domes Labklājības departamenta finansiālajam atbalstam, 65 Nodibinājuma LELB DC struktūrvienības Atbalsta centra bērniem un ģimenēm „Roku rokā” klientiem – bērniem un viņu vecākiem – tika dota iespēja divas dienas pavadīt ārpus Rīgas sakārtotā un estētiski baudāmā vidē, atliekot malā rūpes un raizes par ikdienišķo. Bērni un viņu ģimenes locekļi baudīja laiku kopā, taču vienlaicīgi piedalījās profesionāļu dažāda rakstura vadītajās nodarbībās.

Apmācību seminārs „Ziema 2022” tika plānots pirmajā Adventā, taču pieaugot bažām par saslimstību ar Covid -19, pasākums tika pārplānots un norisinājās no 15.-16. oktobrim Naukšēnu novada Ķoņu pagasta Dīķeru muižā.
Tika aplūkota tēma „Saskarsme ģimenē, ģimenes tradīcijas un pozitīvas sakarsmes veidošanas modeļi”. Ģimenes ieguva ne tikai teorētiskās zināšanas par cēloņiem, kas traucē veidot pozitīvu saskarsmi ģimenē, ģimenes kā vērtības atdzimšanu, par konfliktu izcelšanās motīviem, par reizēm neredzamiem konfliktiem, kas ilgstoši mājo starp ģimenes locekļiem. Par to, kā tie izceļas, kā tos atpazīt, tika aktualizēta tēma – vecāki-bērni, partneris-partneris, kā atpazīt savas kļūdas ģimenes iekšējo konfliktu risināšanas procesā, iegūstot zināšanas un iedvesmu, kā mainīt konfliktu risināšanas stratēģijas, kā nevardarbīgi pārvarēt stresu un būt līdzsvarotiem savstarpējās attiecībās. Tāpat viens no profesionāļu uzdevumiem bija atklāt, kādām jābūt savstarpējām attiecībām ģimenē, ar kādām metodēm iespējams saliedēt ģimeni, un kā uzlabot emocionālo stāvokli ģimenē.

Brīvajos brīžos bija gan fiziskās aktivitātes – futbols, basketbols, gan nesteidzīga kopā būšana, labāk iepazīstot citam citu. Pirmās dienas vakarā katra ģimene no iepriekš bērnu sagatavotām auduma strēmelēm šuva paklājus kā vecos laikos, ko arī atzina daļa vecāku. Otrās dienas rīts sākās ar darbu Cepumu darbnīcā - bērni kopā ar vecākiem cepa smilšu cepumus. Šajā darbnīcā darbs noritēja raiti, bagātīgi, ar izdomu un, protams, bezgala garšīgi!

Lai veicinātu vecāku izpratni par pareizāko rīcību dažādos saslimšanas gadījumos ģimenē, vecākiem tika dota iespēja ieklausīties ārsta padomos par dažādu saslimšanu ārstēšanu, par imunitātes stiprināšanu rudens un ziemas mēnešos, kā arī nepieciešamību veikt ikgadējās vakcinācijas, tostarp pret Covid-19.

Noslēguma aplī, sniedzot atgriezenisko saiti, dalībnieki pateicās par vienreizējo iespēju pabūt kopā un iegūt jaunas atziņas dzīves ikdienai. Ģimenes atzina, ka divas semināra dienas paskrējušas kā viens mirklis, ka ir bijuši gan intensīvi darba brīži, gan arī pieticis laika nesteidzīgām sarunām un nereti arī klusām pārdomām, kam ikdienas steigā Rīgā dažkārt pietrūkst laika.








« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »