2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

SEKO MUMS

Vidzemes iekļaujošā nedēļa KC "Baltā ūdensroze"

Ziņa publicēta 21.09.2022

26.septembrī 09:30 - 14:00, Kopienas centrā "Baltā ūdensroze"

Ieraudzīt skaisto šķietami ikdienišķajā, izmantot atkārtoti dabai nedraudzīgo un kopīgi radīt mūzikas un gardēdības svētkus aicināts ikviens madonietis un Madonas viesis.

Metālmākslinieka un juveliera Jura Leitāna vadībā būs iespēja savām acīm skatīt rotkaļa instrumentu lādi un izmēģināt smalkos instrumentus darbībā, dzirdēt stāstus par to, kā un no kā rodas rotas.

Pasākuma apmeklētāji varēs iemēģināt roku smilšu aplikāciju radīšanā un baudīt smilšu kino.

Mūzikas nodarbībā Līgas Kubas vadībā tiks veidots mūzikas ansamblis no klātesošajiem pasākuma apmeklētājiem. Nē, nav jābūt priekšzināšanām mūzikas jomā, ir jāklausās savās sajūtās un jābauda kopā muzicēšanas prieks.  

Zīmēsim arī mandalas. Nē, ne uz papīra, bet uz… skaņu platēm, tādējādi radot unikālu mākslas darbu un, piešķirot jaunu dzīvi vecām lietām.  Prasmes ierādīs un radīt iedrošinās māksliniece Līga Dzene no radošās mājas “Mežsētas”.

Kopīgi baudīsim arī spēcinošu rudens zupu, iepazīsim dienas aprūpes centru un veidosim kopīgu dabas materiālu kompozīciju.

27.septembrī 11:00 - 15:00, filiālē "Eglāji"

Ieraudzīt, sajust un sasmaržot rudeni, saglabāt atmiņas par to, noaužot dabas materiālu paklājus amatnieces Sandras Valaines vadībā, būs iespēja ikvienam Miķeļdienas ieskaņu apmeklētājam dienas aprūpes centrā “Lubāna”.

Šādi dabas materiālu paklāji lieliski iederas ikvienā interjerā, burvīgi smaržo un tumšajos ziemas vakaros atgādina par rudens pilnbriedu.

Pasākuma laikā sirdi sildīs Igauņu ģimenes muzikālie priekšnesumi, bet kopīgas sarunas labāk rosīsies āra kafejnīcā, kur varēs baudīt uz ugunskura vārītu zupu un īsteni rudenīgas plātsmaizes.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dienas aprūpes centra “Lubāna” dalībnieku ikdienu, pavadīt laiku interesantās un aizraujošās spēlēs, sekmējot sadarbību un stiprinot arī vietejo kopienu.

Katrs pasākuma apmeklētājs saņems nelielu pārsteiguma dāvanu, ko ar rūpību un mīlestību gatavojuši dienas aprūpes centra apmeklētāji.

28.septembrī 13:00 - 17:00, filiālē "Veseta"

Stiprināt sadarbību, izzināt dabas norises, pārbaudīt spēkus, noskaidrot, kas ir slavenā spēle “Boccia” un baudīt kopīgi pagatavotās, rudenim tik ļoti piestāvošās plātsmaizes -  tas viss būs iespējams Miķeļdienas ieskaņas pasākumā "Daba mūs stiprina”.  

Pasākuma laikā būs iespēja:

* izmēģināt spēkus Latvijas armijas Militārās policijas karavīra un pieredzējušā spēkavīra un sporta entuziasta Didža Zariņa vadībā, piedaloties sporta aktivitātēs un stafetēs, kā arī apgūstot ikdienā veselības uzturēšanai svarīgus vingrinājumus;

‌* stiprināt sadarbību ar Kalsnavas multifunkcionālo centru jauniešiem “UPS”, noskaidrojot un izmēģinot populārākās un aizraujošākās galda spēles un rotaļas;


‌* izzināt dabas norises sadarbībā ar a/s “Latvijas valsts meži”, piedaloties dabas izziņas radošajās darbnīcās;


‌* atklāt “Boccia” spēles noslēpumus kopā ar dienas aprūpes centra “Veseta” apmeklētājiem
;

‌* baudīt rudenīgas plātsmaizes, veselīgas uzkodas, spirdzinošu kafiju un sirdi sildošu tēju, kuru gatavos dienas aprūpes centra “Veseta” tuvinieki;


‌* iepazīt dienas aprūpes centra “Veseta” ikdienu un sniegtos pakalpojumus.
 

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »