2024. gada 28. marts
Vārda dienas: Gunta, Ginta, Gunda

SEKO MUMS

Nozīmīgākie notikumi februārī LELB Diakonijas centrā

Ziņa publicēta 24.03.2020

5. februāris

Kopienas centrā “Baltā ūdensroze” 5. februārī notika tikšanās ar Madonas novada domes priekšsēdētāju Agri Lungeviču, pašvaldības pārstāvjiem, uzņēmējiem un atbalstītājiem, lai iepazītos ar pašreizējo situāciju Mātes un bērna atbalsta centrā un spriestu par turpmākajiem darbiem, kas jāpaveic, lai centrs varētu uzsākt darbību atbilstoši tam paredzētajam mērķim. Pateicoties Madonas novada pašvaldības atbalstam ir izremontētas telpas. Projekta atbalstītāju organizētajos labdarības koncertos  ir saziedoti 12 tūkstoši eiro, kas tiks izlietoti, labiekārtojot Mātes un bērna atbalsta centru.

7. februāris

Kopienas centrā “Baltā ūdensroze” 7. februārī notika Pateicības pasākums būvdarbu vadītājiem un remontstrādniekiem, kuri veica remontdarbus Mātes un bērna atbalsta centra izveidē. Katrs kā pateicību saņēma LELB Diakonijas centra izdoto kalendāru 2020. gadam. Pateicības pasākuma dalībniekus priecēja Kopienas centra teātra pulciņa izrāde un senioru vokālā ansambļa dziedātās dziesmas. Noslēgumā visi piedalījās svētku pusdienās, ko bija sarūpējušas Kopienas centra čaklās saimnieces.

 

Savukārt dienas centra "Sirdsgaisma" bērni 7. februārī devās uz Rīgas skolu muzeju, kur bērniem bija iespēja iejusties viduslaiku skolu atmosfērā, kā izzināt un praktiski izdzīvot skolu vēsturi 18.-20. gadsimtā. Bērniem ļoti interesēja izmēģināt, kā ir tupēt uz zirņiem, izbaudot sekas, kādas agrākos laikos bērni piedzīvoja par nepaklausību.


12. februāris

Visā Latvijā 12. februārī notika "Ēnu diena", kuras laikā jauniešiem bija iespēja doties uz uzņēmumiem, lai iepazītu dažādas profesijas. Dienas centra "Sirdsgaisma" bērni un jaunieši 13. februārī devās uz “Radio Marija Latvija”, lai iepazītos ar radio darbību un uzzinātu par darbiniekiem, kuri ir nepieciešami, lai nodrošinātu pilnvērtīgu radio darbību. Ekskursija bija tik aizraujoša, ka noslēgumā bērni domāja par to, kādus raidījumus viņi paši varētu veidot un kā palīdzēt radio komandai.

  

13. februāris

Dienas centra “Mēs” latviešu valodas apguves grupa 13. februārī ciemojās Dienas centrā “Kastanis” un centra apmeklētājus iepriecināja ar dziesmām un dzejoļiem latviešu valodā.

 

14. februāris

Dienas centrā “Roku rokā” 14. februārī svinēja Valentīndienu. Centra psiholoģe Jekaterina bija sagatavojusi jautras stafetes un konkursus. Bērni īpaši gaidīja Valentīndienas pastu, lai saņemtu labos vārdus un vēlējumus, ko bērni cits citam bija rakstījuši visu iepriekšējo nedēļu.

 

20. februāris

Dienas centrā “Mēs” 20. februārī viesojās ansamblis ,,Eliksīrs". Šīs grupas viesošanās ir kļuvusi par jauku tradīciju. Dienas centra apmeklētāji ir pateicīgi mūziķiem par pozitīvajām emocijām!



21. februāris

Dienas centra “Mēs” teātra pulciņš ar A.Grīnieces viencēliena lugu “Liepas pie baznīcas” viesojās Mārupes novada dienas centrā “Skulte”.

 

Savukārt Dienas centrā "Paaudzes" 21.februārī pirmo reizi notika flamenko deju koncerts. Ar krāšņām dejām, tērpiem un siltiem stāstiem par Andalūzijas kultūru un flamenko deju tradīciju mūs priecēja flamenko deju klubs "Duende" Aijas Lejas-Sausas vadībā. 

 

21. februāris

Februārī dzimšanas un vārda dienas svinēja 5 dienas centra “Sirdsgaisma” bērni un arī dienas centra vadītājai Inārai februārī bija dzimšanas diena. 21. februārī notika lielās svinības. Visa mēneša garumā bērni īpaši gatavojās, lai dzimšanas dienā sveiktu dienas centra vadītāju, bet dienas centra darbinieki gatavoja īpašas dzimšanas dienas svinības visiem gaviļniekiem. Bērni dienas centra vadītājai izveidoja grāmatu "Kā Ināra par labāko vadītāju kļuva". Savukārt vadītāja Ināra, pateicoties ziedotāju atbalstam, visiem jubilāriem varēja sagādāt dāvanas, kuras bērni visvairāk vēlējās.

 

22. februāris

22. februārī Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā norisinājās kārtējā “Žēlsirdības skolas” nodarbība, un tās tēma bija “Septiņdesmit reiz septiņi tikumi un septiņi nāves grēki”. Nodarbību vadīja mācītājs un Valmieras iecirkņa prāvests Romans Kurpnieks-Logins.

 

28. februāris

28. februārī dienas centrā “Roku rokā” iesākās viktorīnu cikls - "Vai esi gudrāks par 4-klasnieku?". Četras piektdienas sešas komandas savā starpā sacentīsies par gudrāko komandu. Ikreiz bērniem būs jāatrod pareizās atbildes uz vairāk nekā 70 jautājumiem, kas veicinās bērnu vispārīgās zināšanas dažādās dzīves jomās un interesi par pasauli.

 




 


« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »