2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija

SEKO MUMS

18. - 19.aprīlim notika apmācības, kā palīdzēt cilvēkiem izkļūt no parādiem

Ziņa publicēta 01.05.2017
2016.gada 24. un 25.novembrī Rīgā norisinājās LELB Diakonijas centra un starptautiskās organizācijas “Eirodiakonija” organizētā konference “Sociālās aizsardzības stiprināšana Baltijas valstīs – diakonijas perspektīvas”. 

Konferences ietvaros Nīderlandes kristīgā organizācija “Debt Aid Companion” dalījās ar savu pieredzi konsultāciju un atbalsta sniegšanā cilvēkiem, kuri saskarušies ar parādu atmaksāšanas grūtībām. Šī projekta pamatdoma ir uzklausīt parādos nonākušos cilvēkus; noskaidrot, kāda veida palīdzība ir nepieciešama; palīdzēt sameklēt kontaktus ar attiecīgām pašvaldības iestādēm; palīdzēt pieteikt tikšanās ar kredītiestādēm; iedrošināt cilvēkus uzņemties atbildību par savām saistībām utt. Šāda veida atbalstu parādos nonākušajiem cilvēkiem Nīderlandē sniedz speciāli šim nolūkam apmācīti brīvprātīgie.

LELB Diakonijas centrs plāno uzsākt šādu pilotprojektu arī Latvijā un sadarbībā ar Nīderlandes organizāciju “Debt Aid Companion” no 2017.gada 18. līdz 19.aprīlim rīkoja apmācības brīvprātīgajiem par konsultēšanu un atbalsta sniegšanu cilvēkiem, kuriem ir parādu atmaksāšanas grūtības. Apmācībās tika aicināti piedalīties dalībnieki, kuriem ir interese un spējas šo ideju virzīt tālāk savas draudzes/organizācijas ietvaros, kā arī dalībnieks būtu gatavs pēc tam apmācīt citus brīvprātīgos savā draudzē/organizācijā.

Kopā apmācībās piedalījās 11 cilvēki no dažādām konfesijām/organizācijām Latvijā, kur tika runāts par Nīderlandes pieredzi šajā jomā, kā palīdzēt cilvēkam izkļūt no parādiem u.c.


 

« Atpakaļ uz sarakstu
 

© 2016 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas Diakonijas centrs. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »